Традиционното шествие за 24 май, в което се включиха президентът

...
 Традиционното шествие за 24 май, в което се включиха президентът
Коментари Харесай

Българските политици с празнични послания за 24 май

 

Традиционното шествие за 24 май, в което се включиха президентът Румен Радев и служебният министър председател Димитър Главчев, стартира с пожелания за празника. Хубавото време събра доста хора. В редицата на шествието имаше и доста политици. Така със флагове, гвардейска музика, в наличието и на духовници, шествието мина от Триъгълника на властта, през Софийския университет и стигна до Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Центърът на честванията по традиция беше паркът пред Националната библиотека

„ Честит най-светъл празник на всички сънародници! Днес се прекланяме пред всички български просветители. И освен през днешния ден - всеки ден би трябвало да си даваме сметка, че достолепието на едно общество е в директна връзка с отношението му към знанието “, съобщи пред медиите Румен Радев.

„ Моето обръщение - с книжовността, таз мощ нова, съдбините си възобнови. Честит празник на всички “, сподели служебният министър председател Димитър Главчев.

 Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)

Политическите водачи поздрави за празника в обществените мрежи. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна:

„ За мен най-хубавият и български празник е 24 май. Най-голямото знамение е, че епохи наред пазим буквите и езика си! “

От ПП-ДБ разгласиха видео приветствие от някогашния министър председател акад. Николай Денков. Той се обърна към учителите и учениците:

История за непредвидена среща в парка и силата на думите 

„ Пожелавам ви да сте цялостни с този креативен заряд и тази положителна сила, която ни преведе през вековете, и която ще ни помогне да се оправим и с най-трудните трудности. “

„ България да е просперираща страна и народът ѝ да преуспява “, пожела на празника и водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски. 

В празничното шествие се включиха и министри от служебната власт, както и кметът на София Васил Терзиев.

Снимка: bTV

И макар че служебната власт на два пъти отпусна пари за чиновниците на университетите, в шествието алегорично с протестни ленти, се включиха и преподаватели, и чиновници на висшите учебни заведения в страната.

„ Демотивирана съм - освен за заплати, а като цяло. Висшето обучение, образованието изискват средства “, сподели основният помощник в биологическия факултет на Софийски университет Йоана Кижева.

Държавата отпусна към този момент 80 милиона лв. за чиновниците на висшите ни учебни заведения, подсети служебният министър председател.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР